За трети пореден ден ще станем свидетели на доиграване на мач от програмата на тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция по тенис, като този път замесените са Анди Мъри и Виктор Троицки.

Заради падналата тъмнина над “Сузан Ленглен” късно снощи Паскал Маря взе решение да прекъсне двубоя след края на четвъртия сет, като днес британецът и сърбинът ще трябва да определят противника на Хуан Игнасио Чела на четвъртфиналите.

Иначе организаторите са предвидили този следобед на “Филип Шатрие” да се изиграят първите двубои от финалната осмица при дамите и мъжете, като заради отказването на Фабио Фонини Джокович продължава напред без игра.

Миналогодишната носителка на трофея Франческа Скиавоне ще се опита да продължи защитата на титлата си, като нейна противничка на четвъртфиналите ще бъде рускинята Анастасия Павлюченкова.

Градусите на емоциите на най-големия корт на тенис комплекса Ролан Гарос ще покачат неимоверно веднага след това, тъй като един срещу друг ще се изправят Роджър Федерер и Гаел Монфис.

До момента французинът има само един успех от досега изиграните 6 сблъсъка срещу Маестрото от Базел, но пък той е именно пред родна публика – миналата година на Мастърса в Париж.

Въпреки отпадането на Григор Димитров и Цвети Пиронкова българското участие във втория за сезона турнир от Големия шлем продължава. В надпреварата при юношите Димитър Кутровски ще се изправи днес срещу поставения под номер 4 в основната схема Оливър Голдинг (Влкбр).

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Филип Шатрие   Сузан Ленглен
15.00 ч. Франческа Скиавоне 15.00 ч. Анди Мъри
  Ан. Павлюченкова   Виктор Троицки
следва Роджър Федерер около Светлана Кузнецова
  Гаел Монфис 17.30 ч. Марион Бартоли
  корт 17
около Димитър Кутровски
14.00 ч. Оливър Голдинг