Най-добрата ни тенисистка в момента Цвета Пиронкова приключи участието си на втория за сезона турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Франция – Ролан Гарос.

След успеха си на старта на надпреварата срещу Кейси Делакуа, днес във втория кръг, пловдивчанката бе надиграна от Хисела Дулко (Арж) с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 6/2.

Още от началните минути на срещата Цвети показа признаци на напрежение, губейки първите си две подавания, като до края на сета, въпреки усилията не успя да заличи преднината на аржентинката и така отстъпи с 4/6.

Втората част също не започна по най-добрия начин за нашата състезателка, която набързо натрупа пасив от 0/3 гейма, след което показа моментни проблясъци и намали изоставането си за 2/3.

За съжаление обаче това бе всичко, на което бе способна Пиронкова в тази среща и след 3 поредни гейма за Дулко бе сложена точка на днешния спор.

Така с достигането си до втория кръг Цветана напуска Париж със заработени 100 точки за световната ранглиста и 25 000 евро от наградния фонд.

Резултати:

II кръг:
 /жени/
Саманта Стоусър 6 6
Симона Халеп 0 2
Анастасия Радионова 6 6
Едина Галовиц 1 4
Каролине Возняцки 6 7
Александра Возняк 3 6
II кръг:
 /мъже/
Янко Типсаревич 6 6 6
Пере Риба 1 3 0