Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още на старта на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос.

В среща от първия кръг на надпреварата българинът отстъпи с 0:3 сета пред представителя на домакините Жерами Шарди, в отделните части 2/6, 4/6, 4/6 и така не успя да стане вторият наш състезател с победа в основната схема на турнира след Орлин Станойчев.

По-лошо от негативния резултат за хасковлията обаче бе неговото поведение на корта, като в по-голямата част от мача Гришо бе твърде вял в отиграванията от основната линия, плах при излизанията в близост до мрежата и най-важното – без особено желание за борба по време на целия двубой.

Още в началните минути на срещата стана видно, че Димитров ще има сериозни проблеми, тъй като лесно загуби първите си две подавания и предаде изцяло инициативата в ръцете на Шарди.

Французинът се възползва максимално от така развилите се събития, с лекота спечели първия сет, а в останалите два просто си взе своето и след само час и половина игра стигна до крайния успех.

Така за Григор Димитров приключи сезона на клей, като следващото участие на българина е на турнира на тревна настилка в Куинс.

Резултати:

I кръг:
 /мъже/
Юрген Мелцер 6 6 6
Андреас Бек 3 4 2
Арно Клеман 6 1 7 6
Филипо Воландри 3 6 6 4
Пабло Андухар 7 6 6
Сантяго Хиралдо 6 3 3
Лукаш Кубот 3 2 7 7 6
Николас Алмагро 6 6 6 6 4
Иван Любичич 6 6 6
Сомдев Деварман 4 3 4