Кризата в представянето на най-добрата ни ракета при дамите се задълбочава с всяка изминала седмица, в резултат на което днес Цвети Пиронкова записа четвъртото си поредно ранно отпадане, този път от супер турнира в Рим с общ награден фонд 2 050 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата във Вечния град пловдивчанката безславно загуби с 0:2 сета от Даниела Хантухова, в отделните части 4/6,2/6 след по-малко от час и половина игра.

Още от първите минути на срещата стана видно, че Пиронкова ще има сериозни проблеми, след като словачката на бърза ръка си осигури повече от комфортна преднина от 5/1 и дори моментното изригване на пловдивчанката не промени неизбежното и в крайна сметка Хантухова спечели първия сет след 6/4.

Началото на втората част също започна зле за българката, която допусна ранен пробив, но в тези минути по-тревожното бе, че Цвети не демонстрира никакво желание за игра и воля да се бори за всяка точка, което доведе до логичния завършек на двубоя и поредното разочароващо отпадане.

Почти толкова незапомнящо се разви турнира и за Николай Давиденко, който също приключи с участието си още след първия кръг на турнира, победен с 2:0 сета от Виктор Троицки, в отделните части 6/4, 7/5.

Ето и останалите резултати:

I кръг:
 /мъже/
Ксавие Малис 7 6
Г. Гарсия-Лопес 5 2
Потито Стараче 6 6
Ал. Дългополов 3 3
I кръг:
 /жени/
Ана Иванович 6 3
Надя Петрова 0 0  R
Ивета Бенешова 6 6
Хисела Дулко 2 1
Алиса Клейбанова 6 6
Варвара Лепченко 2 2