Най-добрият наш тенисист Григор Димитров приключи безславно участието си на международния тенис турнир от веригата „Чалънджър” в Прага с общ награден фонд 85 000 евро.

След като в първия кръг хасковлията записа трисетова победа срещу Стефан Робер, днес той допусна пълен обрат срещу квалификанта от Германия Денис Бльомке – 6/1, 3/6, 0/6.

Началото на двубоя изобщо не предвещаваше подобна неприятна развръзка, след като Димитров се чувстваше пълновластен господар на корта и набързо записа първия сет в своя актив.

За съжаление обаче с това се изчерпаха положителните емоции за всички почитатели на българския тенис, след като оттук до края на мача първата ни ракета бе тотално надигран от 338-ия в света Денис Бльомке и по никакъв начин Димитров не съумя да се противопостави на играта му.

Разбира се подобен развой на срещата остава въпросителните за евентуална контузия на Гришо, тъй като за абсолютния срив в играта му трудно може да се намери обяснение.

Така с достигането си до втория кръг българинът прибави към актива си само 8 точки за световната ранглиста и приблизително около 1 500 евро от наградния фонд.

Ето и останалите резултати:

 

II кръг:
Фернандо Гонсалес 6 6
Жерами Шарди 3 4
Лукаш Лацко 6 6
Флоран Сера 4 2
Ян Хайек 4 6 6
Орацио Себайос 6 1 2
Иво Минар 6 6
М. Бахингер 4 4
Ал. Богомолов 6 6 6
Дж. Хута Галунг 7 4 3