Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова претърпя тежка загуба на старта на кампанията си в тазгодишното издание на международния тенис турнир на землена настилка в Барселона с общ награден фонд 220 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата Пиронкова отстъпи с 0:2 сета пред Алберта Брианти (Ит), в отделните части 1/6, 2/6 след само 67 минути игра.

С оглед на изявите на двете състезателки през последните месеци, днешното отпадане на Пиронкова не би трябвало да се приема като някаква изненада, но начинът, по който пловдивчанката приключи участието си в каталунската столица е повече от притеснителен.

Още от първите минути на срещата стана ясно, че в днешната среща Пиронкова ще има сериозни неприятности, тъй като тя загуби всичките си сервис геймове в първата част, а играта й от основната линия при втори сервис бе направо трагична.

Пълното превъзходство на Брианти продължи и в началото на втория сет и италианката набързо поведе с 3/0, за да се стигне до 11-ия гейм, в който Цвети най-накрая удържа подаването си.

За съжаление обаче до някакъв импулс в играта на Пиронкова и поне опит за обрат не се стигна и шампионката от Фес от миналата седмица безпроблемно стигна до крайната победа.

Ето и останалите резултати от днес:

I кръг:
Миряна Лучич 7 6
Екатерина Макарова 6 3
Полона Херцог 6 7
Джейми Хамптън 4 5
Сара Ерани 6 6
Мария Торо-Флор 1 0
Варвара Лепченко 6 6 6
Елена Балтача 7 1 2
Хисела Дулко 7 6
Кимико Дате-Крум 5 4