Най-добрата ни тенисистка в момента Цветана Пиронкова не спира с разочароващите си изяви през последните месеци, след като днес записа поредната си загуба, този път на старта на кампанията си на престижния международен тенис турнир “Сони Ериксон Оупън” в Маями с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Българката бе поставена под номер 31 в основната схема и започна участието си директно от втория кръг на надпреварата, където отстъпи с 1:2 сета пред испанката Лурдес Домингес Лино, в отделните части 7/5, 3/6, 4/6.

Двубоят не започна по най-добрият начин за българката, която изоставаше в първата част с 2/5, но успя да се “пробуди” за момент и след серия от пет поредно спечелени гейма записа първия сет в своя актив.

За огромно наше съжаление обаче с този половинчасов отрязък от мача се изчерпаха добрите моменти за Пиронкова, която във втория и трети сет не успя да се оттърси от напрежението, пропусна куп великолепни възможности за пробив и в крайна сметка допусна 30-годишната Лино да стигне до пълен обрат след два часа и 36 минути игра.

Така Пиронкова не успя да защити точките си от миналата година, когато стигна до третия кръг и при следващото обновяване на класацията на WTA може да загуби мястото си сред първите 40.

Останалите резултати до момента:

II кръг:
Мария Кириленко 5 6 6
Саня Мирза 7 3 0
Агниешка Радванска 6 6
Барбора Захлалова 1 0
Ким Клайстерс 6 6
Анастасия Якимова 1 1
Вържини Разано 6 7
Кая Канепи 3 6
Доминика Цибулкова 6 5 7
Тимеа Башински 1 7 5