Лидерът в световната ранглиста и водач в схемата Рафаел Надал се класира за полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

В изключително драматичен и оспорван сблъсък тази нощ испанецът надделя трудно над 208-сантиметровия Иво Карлович с 2:1 сета, в отделните части 5/7, 6/1, 7/6.

Както и в досегашните три двубоя помежду им и този четвъртфинал предложи жестока битка, много обрати и великолепен тенис за радост на приятелите на аристократичната игра, изпълнили до краен предел централния корт в Индиън Уелс Тенис Гардън.

По-голямата част от първия сет премина изцяло под диктовката на сервиращите, но в единадесетия гейм хърватинът успя да реализира единствената си възможност за пробив (за 6/5), след което въпреки усилията на “Ел Торо” Карлович поведе в резултата.

Отговорът на Надал бе светкавичен и във втория сет той буквално прегази своя противник, като след два безответни брейка закономерно възстанови статуквото на корта.

В заключителната трета част отново сервиращите бяха безпогрешни (нито една възможност за пробив), което логично доведе развръзката на мача до тайбрек, в който Рафа пропусна два мачбола, но при третия не сбърка и след 9:7 сложи точка на спора.

Така в опит да попадне в директния сблъсък за трофея Рафаел Надал ще се изправи срещу Хуан Мартин Дел Потро, който намери място във финалната четворка без игра, след като Томи Робредо се отказа поради контузия.

Ето и статистиката от двубоя:

Надал 

 

Карлович

62

1-ви сервис %

62

6

Асове

22

2

Двойни грешки

4

13

Непредизвикани грешки

43

31

Уинъри

48

 2/8

Възможности за пробив

 1/1

 

Времетраене: 2.23 ч.