Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започна с фалстарт участието си на престижния международен тенис турнир от категорията “Премиер” в Индиън Уелс с общ награден фонд 4 500 000 долара.

Българката имаше щастието да попадне сред поставените в основната схема и да стартира участието си директно от втория кръг на надпреварата, но не се възползва от великолепната възможност (за пореден път) и допусна загуба от квалификантката Ализе Корне с 1:2 сета, в отделните части 5/7, 6/3, 2/6.

Още от началните минути на двубоя Цвети индикира, че днес трудно ще намери ритъма си на игра, след като загуби още първото си подаване, а малко по-късно вече изоставаше с два пробива за 1/4.

Все пак в този момент пловдивчанката намери сили да отговори подобаващо и да изравни резултата за 4/4, а в последствие и за 5/5, но последва серия от три поредни гейма за французойката, с което тя не само спечели първия сет, но и поведе с ранен пробив в началото на втория.

В този момент Корне реши да върне интригата в срещата и след поредица от двойни и непредизвикани грешки тя позволи на нашата тенисистка не само да навакса изоставането си, но и да възстанови статуквото на корта, печелейки сета с 6/3.

Моментният възход на Пиронова продължи и в началото на заключителната трета част, когато тя поведе с 2/1, но за съжаление оттук до края на мача на корта остана само една тенисистка и това бе французойката, която след 5 безответни гейма сложи точка на спора.

Така Пиронкова приключи поредното си безславно участие в престижен турнир, като за това тя ще получи 50 точки за световната ранглиста и 11 500 долара от наградния фонд.

Статистиката от двубоя:

Пиронкова

 

Корне

51

1-ви сервис %

64

0

Асове

3

5

Двойни грешки

12

 6/12

Възможности за пробив

 8/14

 93/187

Общо спечелени точки

 94/187

 

Времетраене: 2.40 ч.