Александър Везенков и Олимпиакос допуснаха нова загуба в Евролигата и пак като гост, този път в Мюнхен срещу Байерн. 

Гръцкият тим отстъпи с 80:84 след спад в играта през второто полувреме, което вече се превръща в неприятна тенденция. Така отборът е с отрицателен баланс от 2-3, докато баварците се подобриха до 3-2, печелейки и трите си домакинств. 

Началото бе равностойно и това се запази до средата на втората четвърт, когато Олимпиакос направи серия от 15:0 до края на периода и преовърна изоставане от 4 точки в предимство от 11 при 43:32 на почивката. 

След нея разликата се запази в първите минути, но в средата на третата част Карсън Едуардс поведе Байерн, който след 10:0 отново бе в играта. Американецът се развихри, въпреки че нямаше ден от тройката и наниза 30 точки, от които 24 след паузата. 

Всичко се реши в последната част, когато Байерн дръпна със 79:72 след тройка на Едуардс. Последваха обаче 2 груби грешки за домакините, които бяха наказани с тройки за Олимпиакос. Шабаз Нейпиър наниза ключова стрелба отдалеч в следващата атака за домакините, след което Мустафа Фал заби. 

Нейпиър пропусна и Олимпиакос получи шанс, но Везенков не успя при последователни опити отдалеч и в крайна сметка отборът му загуби. Българинът приключи с 16 точки, 7 борби и КПД от 23, но се загуби след паузата. 

Следващата седмица червено-белите ще приемат Реал Мадрид и Барселона в последователни срещи у дома.