Шампионът Бостън Селтикс започна с категорична победа и изравнен рекорд новия сезон в НБА, след като отнесе Ню Йорк Никс със 132:109. 

Детелините нанизаха 29 тройки и просто не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, водени от Джейсън Тейтъм, който се отчете с 37 точки и 8 точни шута отдалеч. 

Минути преди началото на сблъсъка ръководството и играчите получиха шампионските си пръстени и бе издигнато шампионското знаме в чест на спечелената титла. 

Това се случи пред погледа на легендите на Селтикс Боб Кузи, Седрик Максуел и голямото трио от 2008 година – Пол Пиърс, Кевин Гарнет и Рей Алън. 

Началото определено бе вдъхновяващо за феновете в залата. Домакините започнаха да нижат тройка след тройка, като вкараха 10 в първата част и дръпнаха с 43:24, а гостите просто не знаеха къде се намират. 

Във втория период нещата не се промениха особено. Тройките на почивката бяха 17 от 32 опита, като Джейсън Тейтъм имаше 6 и общо 25 точки. Селтикс стреляха 55% и водеха със 74:55. 

В третата част нещата не се промениха. Тройките продължиха и разликата стана 30, така че всичко бе ясно и мачът се доиграваше. 

9 минути преди края Ал Хорфърд наниза 29-ата тройка, с което рекордът на Милуоки от декември 2020-а година бе изравнен и домакините имаха достатъчно време, за да подобрят постижението. Резервите на тима  обаче изпуснаха 13 поредни стрелби от далеч и така рекордът не бе счупен, като в края разликата стана малко по-приемлива. 

Джейлън Брънсън и Майс МаКбрайд вкараха по 22 точки за Никс, докато новите попълнения Карл-Антъни Таунс и Микел Бриджис добавиха съответно 12 и 16.