След като на старта на сезона Олимпиакос загуби от Фенербахче в Истанбул в Евролигата, сега отборът на Александър Везенков допусна ново поражение в града край Босфора, този път от Анадолу Ефес. 

Домакините спечелиха трилъра с 91:89 след  силна последна четвърт и така и двата отбора имат по 2 победи и 2 загуби след първите си 4 мача в турнира. 

Олимпиакос започна силно и набързо дръпна с 10:3 след добро нападение и здрава защита. Везенков наниза 10 точки за 8 минути и половина и взе цели 10 стрелби, като отборът му водеше с 23:11 след края на периода. 

Във втората част обаче ситуацията се промени. Шейн Ларкин влезе от пейката и поведе домакините с 14 точки за Анадолу за периода. Няколко тройки на турския тим също помогна разликата да падне само до точка преди Тайлър Дорси да вкара със сирената и да даде аванс от 44:41. 

Третата част предложи надстрелване отдалеч и общо 9 тройки от двата отбора, като гостите влязоха с аванс от 5 точки в последната четвърт, в която поведоха и с 8 в началото. Анадолу обаче продължи борбата и изравни при 82:82, а след това Илайджа Брайънт наниза тройка за аванс от 3. 

Олимпиакос пак поведе след 4 наказателни, но след това Ларкин вкара, за да последват пропуски и грешки от двете страни. Брайънт направи разликата 3 10 секунди преди края, а след това Фурние пропусна и Джордън Нуора вкара наказателни, за да подпечата успеха преди тройката на Маккисик само да оформи крайния резултат. 

Шейн Ларкин водеше Анадолу с 24 точки, а освен това победителите нанизаха 12 тройки от 24 опита. Еван Фурние бе с 20 за гостите, докато Везенков приключи с 16 точки, като вкара 6 от 13 стрелби, 6 борби и КПД от 17, но това не бе достатъчно.