Скандал разтърси баскетболния Реал Мадрид след 4-ата загуба за тима от началото на сезона, този път от Билбао Баскет със 79:83 в мач от първенството. 

Кралския клуб отстъпи в повече от мачовете си дотук във всички турнири (7 срещи), след като успя да загуби 2 пъти в шампионата и по веднъж в Еврполигата и в турнира за Суперкупата. 

Напрежението върху треньора Чус Матео е сериозно, а нещата изглеждат наистина сериозни, след  като крилото Марио Хезоня публично критикува наставника след сблъсъка и това е знак, който кара испанските медии да считат, че специалистът е обречен. 

„В нападение играхме с много хора, но честите смени ни вадят от ритъм и така не можем да се сработим с новите хора. Ще трябва доста да поработим през този сезон, за да променим нещата” заяви хърватинът, който завърши с 18 точки. 

Треньорът на Реал естествено му отговори. „Разбирам, когато емоциите са негативни, но все пак трябда да останем заедно. Ако обаче недоволство то не трябва да излиза публично, а да обсъдим нещата помежду си. Необходимо е да се успокоим и да работим” заяви той. 

Реал допусна изоставане от 15 точки в третата част и въпреки че скъси разликата до 1, не успя да преобърне нещата. Предстоящите мачове в Евролигата срещу Баскония във вторник и Панатинайкос в четвъртък вероятно ще бъдат ключови за съдбата на Чус Матео.