Александър Везенков отново бе над всички в анкетата сред генералните мениджъри на отборите от Евролигата, проведена от сайта Basketnews.com. 

Българинът бе №1 в две категории като бе определен за играча, който ще се представи най-добре през новия сезон, след като е минал през НБА, а е и фаворит и за МВП на кампанията. 

В  първия случай той получи 50% от гласовете, като остави далеч зад себе си новия си съотборник Еван Фурние, Кендри Нън от Панатинайкос и Джордън Нуора от Анадолу, получили по 16,7%. 

Везенков, който бе Най-полезен играч през 2022-23, сега раздели първото място в категорията с Кендрик Нън, като и двамата събраха по 30,8% от вота. 

На въпроса кой ще бъде шампион 46,2% смятат, че ПАО ще защити титлата си от миналия сезон. 23,1% гласуват за Фенербахче, а 15,4% вярват, че Олимпиакос ще триумфира. 

Тези три отбора са в топ 3 и на фаворити за участие във финалната четворка, като шампионите получават 92,3%, Олимпиакос 84,6%, а Фенерите – 76,9%. Реал Мадрид е със същия показател като турският тим, докато останалите са доста назад. 

Сезонът стартира тази вечер, а утре Олимпиакос ще гостува на Фенербахче в Истанбул в най-големия мач от 1-ия кръг.