По-малко от 4 седмици преди началото на сезона в НБА Ню Йорк и Минесота са на път да осъществят голяма сделка.

Двете организации на практика са се разбрали за основните неща по размяната на ключови играчи, като остава да се уточнят само подробностите. 

Според споразумението Никс ще получи Карл-Антъни Таунс, докато Вълците ще се подсилят с Джулиъс Рандъл, Донте ДиВинченцо и избор от първия кръг на Драфта през 2025. Шарлът също ще участва, за да изравнят финансово нещата. 

В лицето на КАТ Ню Йорк получава човек по коша, след като имаше нужда от такъв играч, а освен това и много добър стрелец отдалеч, тъй като Таунс стреля 40% от тройката в кариерата си. Той изкара 9 сезона при Вълците, а сега отново ще работи с Том Тибодо, който бе наставник на отбора в периода 2016-2019. 

Сделката обаче изглежда добра и за Минесота, тъй като Рандъл ще заеме позицията на чисто тежко крило, което ще остави центъра на Руди Гобер. Отборът разполага и с Антъни Едуардс, а освен това подсилва стрелбата си с ДиВинченцо, който вкара 283 тройки през миналия сезон. 

За Ню Йорк това е поредният сериозен ход, след като в началото на лятото отборът привлече Микел Бриджис, а освен това преподписа с ОДжи Ануноби и Джейлън Брънсън. 

И двата отбора имат амбиции да достигнат до финала, след като Минесота бе на финал на Запад през миналия сезон, а Никс прави всичко по силите си, за да бъде конкурентен на Бостън и Филаделфия.