Стеф Къри обяви, че се е впечатлил сам от себе си, след като бе с основна заслуга за спечеленото злато от американците. 

Гардът наниза 4 тройки в края, последната от които бе наистина впечатляваща – срещу двума, в движение и с висока парабола, като вкара общо 8 далечни стрелби и помогна за успеха над Франция с 98:87 във финала. 

„При всеки изстрел вярвам, че ще вкарам. Последният ми опит бе краят на една серия от стрелби. Не видях кой е пред мен, просто видях ринга. Знаех, че времето за атака изтича. С това, че успях обаче, впечатлих дори се бе си“ заяви с усмивка Къри. 

Той приключи в полуфинала и финала със средно по 30,0 точки в двата мача при общо 17 от 27 отдалеч, след като бе 5 от 20 от дистанция в първите 4 мача американците. 

„Винаги казваме, че трябва да взимаш това, което ти дава мача. В първите срещи имах добри позиции, но просто не успявах да вкарам. Треньорът обаче ме успокои и това ми помогна в последните два двубоя. Последвите 2 минути и половина бяха наистина специални. Момчетата също ме заредиха и аз се насладих на момента“ добави то след първата си олимпийска титла. 

„Това бе всичко, което си представях, че и повече. Вълнението да постигнем това бе невероятно. Знаех, че ще е трудно и затова удовлетворението е още по-голямо. Винаги съм си мислел какво ли е да усетиш медала на гърдите си. Беше наистина невероятен и специален момент“ каза още Стеф.