Сърбия стигна до полуфинала на турнира по баскетбол на Игрите в Париж, след страхотна драма, обрат и победа над Австралия с 95:90 след продължение. 

Никола Йокич бе фантастичен, а отборът му навакса пасив от 24 точки, за да успее да стигне до невероятната победа, която праща тима в голямата четворка, където предстои вероятно нов сблъсък срещу фаворита САЩ, който довечера играе с Бразилия. 

След равностойни първи минути, в края на първата четвърт и началото на втората, австралийците се развихриха, като просто не можеха да изпуснат при стрелбите си. 

Пати Милс започна да вкарва отвсякъде, като тимът му реализира последните 12 точки за периода и първите 8 в следващия, за да поведе с 39:17 след невероятното 20:0. 

Балканският тим не знаеше къде се намира и разликата стана 44:20 преди най-после сърбите да се поокопитят. Те заиграха по-силна защита и успяха на почивката да се доближат до 54:42, което им даде надежди за обрат. 

В третата част обаче ситуацията очаквано се промени. Сърбите продължиха да натискат, а и вкараха няколко стрелби отдалеч. Тройка на Богданович и Добрич свалиха разликата до 60:59, а скоро след това те успяха и да поведат. 

В последната част битката бе много здрава. Сърбите поддържаха аванс от 3-4 точки, но 3 минути преди края се стигна до равенство при 78:78 след тройка на Джош Гиди. Последваха пропуски и за двата отбора и 10 секунди преди края европейският тим водеше с 82:80. Австралийците обаче имаха топката и Пати Милс вкара от много трудна позиция срещу Йокич 1,4 секунди преди края, за да прати мача в продължение. 

В него Кенгурата поведоха с 3 при 90:87 и имаха топката, но Йокич спря с чадър Гиди. Последваха два наказателни за Филип Петрушев и след нова добра защита кош на Йокич, макар че останаха сериозни съмнения за 3 секунди на звездата. След ново неуспешно нападение на Австралия Жокера вкара с обръщане за 93:90 25 секунди до сирената. Последва открадната топка от Петрушев и Богданович подпечата успеха от линията. 

Никола Йокич завърши с 21 точки, 14 борби, 8 асистенции и 4 откраднати топки, Богдан Богданович вкара 17, а Масилие Мицич 14, но важни изяви имаха още Петрушев, Добрич, Гудурич и Аврамович. Пати Милс и Джош Гиди с 26 и 25 точки водеха Кенгурата.