Ню Йорк Никс даде нов договор на треньора си Том Тибодо, след като се завърна в елита на НБА и стигна в два поредни сезона до полуфиналите на Изток. 

Специалистът се обвърза с организацията до лятото на 2028-а година, след като настоящият му контракт изтичаше през следващото лято. 

Тибодо води Никс от 4 години, като през последната кампания отборът записа 50 победи за първи път от 2012-13, след което загуби драматично във 2-ия кръг на плейофите от Индиана с 3-4. 

Наставникът е 5-и в историята на организацията по победи със 175, като пред него са само Пат Райли -223, Джеф ван Гънди – 248, Джо Лапчик – 326 и Ред Холцман – 613.

Въпреки някои противоречиви способи в работата си, като това да използва изключително къси ротации, надеждите са прогресът са продължи и Никс да погледне към финала в Лигата, където не е бил от 90-те години и времената на Патрик Юинг. 

През това лято отборът направи важни неща, като задържа О Джи Ануноби и най-вече Джейлън Брънсън с нови договори, а освен това привлече Микал Бриджис след сделка с Бруклин. Напуснаха обаче Айзея Хартенщайн, Алек Бъркс и Шейк Милтън.