Баскетболистите на Франция ще влязат в Олимпийските игри с 4 поредни загуби, след като загубиха и последната си контрола преди турнира в Париж. 

Този път Петлите паднаха с 82:83 от Австралия в драматичен двубой, който се реши в самия край, но отново завърши с разочарование за домакините. 

Гардът Дайсън Дениълс реши всичко секунда преди края, вкарвайки с обръщане и давайки предимство на отбора си. Виктор Уембаняма, който завърши със 17 точки, 12 борби и 8 асистенции, пропусна от тройката със сирената. 

Преди това французите паднаха от Германия, Сърбия и Канада, така че има доста неща върху които да помислят преди началото на надпреварата. 

В друг мач Сърбия срази Япония със 119:100 в Белград. Никола Йокич завърши с 18 точки, 8 борби и 7 асистенции, Филип Петрушев добави 17, а Богдан Богданович вкара 15 за победителите, които нанизаха и 20 тройки. 

Канада пък се справи с Пуерто Рико след 103:93 и 21 от Дилън Брукс и по 15 от Никейл Александър-Уокър и Трей Лайлс. Ар Джей Барет и Шей Гилджъз-Аликзандър добавиха по 14 за победителите, които определено са претенденти за медалите в Париж.