ЛеБрон Джеймс вкара с поднасяне 8 секунди преди края, за да спаси САЩ от сериозен резил и загуба срещу младия тим на Южен Судан в контрола, играта в „О2 Арина“ в Лондон. 

Краля завърши с 23 точки при успеха със 101:100, който показа, че американците остават колебливи и могат да имат големи ядове, особено ако подценят противник. 

„Не успях да подготвя отбора достатъчно добре и да му осигуря необходимия фокус. Съперникът игра отлично и това, че победихме, е само за статистиката. Това бе хубаво напомняне, че противниците играят мача на живота си срещу нас и ние трябва да очакваме това“ заяви треньорът Стив Кър. 

Южен Судан водеше с 16 точки преди серия от 23:5 в третата и четвъртата четвърт да върне звездите от НБА в мача, който остана оспорван до края. След коша на Джеймс африканците имаха 3 възможности все пак до измъкнат успеха, но ги пропуснаха. Те стреляха 57% от игра, което изобщо не говори добре за защитата на победителите. 

Гардът Карлик Джоунс се отчете с трипъл-дабъл от 15 точки, 11 борби и 11 асистенции за загубилия тим, който показа, че ще бъде костелив орех на предстоящата Олимпиада. Антъни Дейвис завърши с 15 точки и 11 борби, а Джоел Ембийд вкара 14 за американския тим.