Стеф Къри поведе баскетболистите на САЩ към категорична победа над Сърбия със 105:79 в третата контрола на американците преди Олимпиадата. 

Гардът на Голдън Стейт първо вкара 18 точки за 11 минути, а след това добави още 2 тройки, за да приключи общо с 24 точки при 6 вкарани  стрелби отдалеч от 9 опита. 

Двубоят отново се игра в Абу Даби, а Янките доминираха тотално през второто полувреме, след като дръпнаха във втората част спечелена с 31:17. Последва 24:13 в третия период, когато сърбите тотално се сринаха. 

Силно за американците играха резервите Бам Адебайо – 17 точки и Антъни Едуардс – 16. ЛеБрон Джеймс се отчете с 11, а тимът игра силна защита, като ограничи Никола Йокич до едва 2 асистенции, макар че Жокера все пак се отчете с 16 точки и 11 борби. 

Сърбите обаче стреляха едва 41% от игра срещу 53% за съперника, вкараха с 6 тройки по-малко, загубиха борбите с 34-44, както и чадърите с 0-6. 

Двата тима са в една група в Париж, така че ще се срещнат отново в официален мач съвсем скоро. Хората на Стив Кър сега ще заминат за Лондон за контроли срещу Южен Судан и Германия преди старта на Игрите.