Бившият тим на Александър Везенков – Сакраменто, привлича опитен играч, с който ще опита да погледне отново към челото в Западната конференция. 

Кралете се договориха със солидния реализатор ДеМар ДеРозън, който ще получи 3-годишен контракт срещу 74 милиона долара. 

Сделката е от този тип, при които играчът подписва договор с последния си тим – в случая Чикаго, след което е трансфериран, като по този начин старият му отбор получава неща в замяна. 

В случая Биковете взимат 2 избора от 2-ия кръг на Драфта, както и крилото Крис Дуарте. В споразумението участва и Сан Антонио, който пък получава Харисън Барнс от Сакраменто и избор от Драфта. 

В Калифорния ДеРозън ще се събере с ДеАрън Фокс и Домантас Сабонис и ще добави още качество в атаката на отбора. Той ще стане на 35 години през август, но през последния сезон имаше средно по 24 точки, 4,3 борби и 5,3 асистенции средно. Сега ролята му ще бъде доста по-друга, но въпреки това ходът на калифорнийци изглежда много силен и заради неговия опит. Той има 1110 мача в Лигата, като е играл още за Торонто и Сан Антонио. 

Сакраменто запази силната резерва Малик Монк, а освен това в отбора останаха младия Кигън Мъри, Кевин Хъртър и Трей Лайлс, така че отборът изглежда наистина солидно.