Янис Антетокумпо се завърна в игра по впечатляващ начин и помогна на Гърция да срази Доминиканската република със 109:82 в мач от квалификационния турнир по баскетбол за Олимпиадата, който се играе в Пирея. 

Гръцкия Чудак не бе играл около 3 месеца, след като пропуска края на редовния сезон в НБА и плейофите, но сега бе впечатляващ с 32 точки, като реализира и 11-те си опита от игра, което бе наистина забележително. 

Той бе на паркета само 18 минути и 10 секунди, но доминираше напълно, като вкара и една тройка, за да приключи с коефициент на полезност от 34. 

Томас Уолкъп добави 17 точки, а Ник Калатес се отчете с 12 и 11 асистенции за успеха, при който Елините вкараха 63% от стрелбите си, като бяха 16 от 30 от тройката. И всичко това пред погледа на легендите Никос Галис и Панайотис Янакис. 

С победата гърците си осигуряват място на полуфиналите, като утре ще играят срещу аутсайдера Египет. Потенциален техен съперник ще бъде втория от другата група, където са Хърватия, Словения и Нова Зеландия. 

Хърватите сразиха вчера Лука Дончич и компания със 108:92, но днес загубиха от кивитата с 86:90, така че словенците останаха в играта. Само победителят в турнира ще стигне до Париж. 

Другите 3 места ще вземат победилите на турнирите в Латвия, Пуерто Рико и Испания, където днес също бе интересно. Латвийците успяха да паднат от Филипините с 80:89, а във Валенсия Бахамите взеха втора победа след 90:81 срещу Полша. В Пуерто Рико фаворити са Литва и Италия, които са в различни групи и стартираха с победи вчера. Надпреварите завършват в неделя.