От Лейкърс защитиха избора  си на Брони Джеймс, след като бяха обвинени, че са го направили само от реверанс към суперзвездата ЛеБрон. 

Синът на Краля бе взет под №55 от Драфта и тази нощ бе представен официално, заедно със 17-ия избор Далтън Кнект, като според информациите се очаква той да подпише гарантиран договор за 3 години, въпреки че в повечето случаи играчите от 2-ия кръг получават двустранни контракти. 

Младокът благодари за всичко, което е получил през последните дни, но новият треньор Джей Джей Редик бе категоричен: „Роб и аз не сме дали на Брони нищо. Той си го заслужи благодарение на здравата си работа“ коментира наставникът. 

„Със сигурност има много напрежение и аз вече видях какво се случва в социалните медии и  твърденията, че може би не заслужавам да бъда тук. Аз обаче през целия си живот се справям с подобни неща, така че сега не става  въпрос за нищо различно и ще се справя“ добави Джеймс-младши. 

Очаква се скоро и ситуацията с ЛеБрон да се разреши,  след като първоначално той бе готов да подпише договор срещу по-малко пари, за да помогне на отбора да се подсили, като големият интерес бе към Клей Томпсън. Стрелецът обаче предпочете да отиде в Далас и сега се счита, че Краля ще вземе макималния контракт, а именно 162 милиона долара за 3 години.