Голдън Стейт вече планира да извади номера на Клей Томпсън от употреба. Уориърс излязоха със специално изявление, след като стана ясно, че стрелецът  напуска организацията след 13 сезона в нея и ще премине в Далас. 

„Не бихме могли да пренебрегнем по никакъв начин невероятният и легендарен принос на Клей към Голдън Стейт, чийто кулминация се изрази в 4 титли, 6 финала, 5 участия в Мача на Звездите и много рекорди, сред които за най-много точки в рамките на една четвърт (37) и за най-много тройки в мач (14)“ се казва в съобщението. 

„Той винаги блестеше в най-важните моменти и неговото наследство ще бъде вечно и ние очакваме с нетърпение денят, в  който ще можем да извадим от употреба неговия №11 в „Чейс Сентър“, където ще се присъедини към други знаменити играчи на отбора, сред които и тези, които оформиха нашата династия. Благодарим му и му желаем всичко най-добро в следващата глава в кариерата му“ изтъкват от Гордън Стейт. 

На негово място Уориърс взеха ДеАнтъни Мелтън с договор за 1 сезон срещу 12,8 милиона долара, след като определено имаха нужда от подсилване на гардовата позиция. Тимът обаче трябва да вземе и други важни решения в стремежа да остане конкурентен.