Eдин от най-добрите стрелци в историята на НБА Клей Томпсън напуска Голдън Стейт и преминава в Далас Маверикс, за да играе заедно с Лука Дончич. 

Новината до голяма степен бе очаквана, но сега е потвърде от ESPN, а и все пак раздялата с Уориърс след 13 години в организацията е нещо наистина значимо. 

В сделката се очаква да участва и Шарлът, който ще получи Джош Грийн от Маверикс, тексасци пък ще придобият два бъдещи избора от Драфта от Хорнетс, един от които може да поеме към Голдън Стейт, тъй като идеята е Томпсън първо да подпише с Уориърс и след това да бъде трансфериран, което ще осигури на отбора нещо в замяна. 

Той ще получи 50 милиона долара за периода, като третата година от контракта е негова опция. Той е имал и по-изгодни предложения, но е приел това на Далас, за да може да атакува 5-а титла, а освен това и данъците в Тексас са доста по-ниски в сравнение с други щати. 

Томпсън не игра 30 месеца след 2 тежки контузии, но оставя забележително наследство след себе си в Голдън Стейт, където заедно със Стеф Къри и Дреймонд Грийн спечелиха 98 плейофни мача, трето постижение за трио в историята. 

Вече на 34 години той записа средно по 17,9 точки при 38,7% стрелба от дистанция през последния сезон и макар и да е позагубил от защитата си, определено ще бъде полезен на Маверикс, които искат отново да се върнат на финала в Лигата.