ЛеБрон Джеймс ще продължи да твори история в НБА, след като е на път да стане първият, който ще играе заедно със сина си в Лигата. 

Това е на път да се осъществи, след като снощи ЛА Лейкърс избра първородния му син – Брони под №55 от Драфта и така двамата вече са съотборници при Езерняците. 

Новината предизвика страхотна еуфория в семейството на Джеймс, което се бе събрало на вечеря в Ню Йорк, заедно с най-близките хора на самия Брони. 

„В историята на НБА никога баща и син не са споделяли игрището и това е нещо наистина магическо. Това е исторически момент, който трябва да се случва именно в Лейкърс“ заяви генералният мениджър Роб Пелинка. 

С това действие Езерняците си осигуряват и оставането на Краля, който трябва да утре да обяви дали ще използва последната година от договора си или не. Има вариант разбира се той да се откаже от нея, но да подпише за 3 години, както вече се появиха информации. 

19-годишният Брони не бе впечатляващ в единствената си година в Университета на Южна Колифарния, записвайки по 4,8 точки, 2,8 борби и 2,1 асистенции за 19 минути средно на терена. Той обаче се възстановяваше няколко месеца от спиране на сърцето и операция, която застраши кариерата му.