За втора поредна година французин бе избран под №1 от Драфта в НБА. След Виктор Уембаняма миналия сезон, сега честта се падна на крилото Захари Рисаше, който бе взет от Атланта Хоукс. 

19-годишният баскетболист, който е висок 206 см. игра за Бург през последния сезон и впечатлява с атлетизма и дългите си ръце, като според мнозина притежава страхотен потенциал и е много добър и в защита. 

Освен двамата французи само още двама чужденци са били взимани като първи избор в историята. Това са китаецът Яо Мин през 2002 и италианецът Андреа Барняни през 2006. 

„Това е блогословия. Емоциите са наистина големи. Просто не знам какво да кажа, но това е наистина специално. Развълнуван съм от това, което ми предстои“ заяви Рисаше, който имаше средно по 11,0 точки и 4,0 борби през последната кампания. 

Под №2 бе взет сънародника му Алекс  Сар, който също бе спрягав за потенциален №1 и отиде при Уошингтън Уизърдс. Гардът на Кентъки Рийд Шепард бе взет от Хюстън под №3, а веднага след това Стефон Касъл бе избран от Сан Антонио. Детрой привлече крилото Рон Холанд, Шарлът взе друг французин – Тиджане Салон, а Портланд избра центъра Донован Клинган. 

Финалистът на Запад Минесота направи сделка със Сан Антонио, за да придобие плеймейкъра Роб Дилингам, а и в Лейкърс останаха много доволни, след като под №17 привлякоха Далтън Кнект, за когото бе считано, че ще е избор в десетката. 

За първи път в историята Драфтът  се провежда в рамките на два дни, като тази нощ е вторият кръг, в който голямата интрига е дали Езерняците ще вземат Брони Джеймс и така ще го съберат с баща му ЛеБрон, което ще означава, че за първи път в историята баща и син ще играят заедно в Лигата.