Първият ми сезон в НБА беше луд. Това сподели най-добрият ни баскетболист Александър Везенков относно дебютната си кампанията в "Лигата на извънземните". Саша е гост на Конгреса на Борда на треньорите в Евролигата, който се провежда в гръцката столица Атина.

"В НБА с всички пътувания първият ми сезон беше луд. Просто се придвижваш от един хотел до друг, а оттам до залата и съоръженията. След това играеш с различен отбор и трябва да прочетеш доклада на скаутите. След това играеш и отново пътуваш. Много е трудно да запомниш всичко. На първо място, трябва да си много устойчив и издръжлив психически, а след това и физически", каза Везенков, като според него връзката между треньори и играчи е много важна.

"Треньорите трябва да са честни с играчите си и, разбира се, играчите трябва винаги да казват истината на своите треньори. Защото, ако отида при треньора и му кажа някои неща, а след това той ми каже нещо само за да ме накара да се почувствам по-добре, всичко ще се промени. Сега в отборите има много повече спорове и трябва да има желание ти да се учиш от треньора си, но и той да се учи от теб. Така че всичко има значение", добави той.

"Обичам играта. Затова ни плащат, защото искаме да играем повече. Всеки играч търси нещо. На нас, спортистите, ни е трудно. Дори да играете 40 минути и да загубите, ще отидете при треньора и ще му кажете: "Вижте, уморен съм, защо играх 40 минути? Така че виждате. Ние имаме проблеми през цялото време. Трябва да общуваме. Ние сме като малки деца. Трябва да се доверяваш на треньора си и той на теб и така се изгражда добър отбор. Независимо дали играеш много, или не, трябва да намериш баланса. Когато не играеш много, трябва да тренираш повече, трябва да разбереш как ще работиш. В НБА всичко е различно, от години всичко е много специфично. Тук, в Европа, трябва да правим движения, за да вървим напред и да помагаме в развитието на тези неща", каза още Спортист номер 1 на България за 2023 г.