Бостън Селтикс е големият фаворит за титлата в НБА и през следващия сезон. Поне това сочат първите коефициенти на букмейкърите за новата кампания. 

Келтите регистрираха баланс от 16-3 в плейофите, който отстъпва  единствено на Голдън Стейт (16-1)  от сезон 2016-17, откакто през 2003-а и в първия кръг на елиминациите започна да се играе до 4 победи. 

Техният ранен коефициент е едва 2,8-1, който е много по-нисък от останалите. Следват Денвър с 6,5-1, Минесота с 8-1 и Далас, Милуоки и Оклахома Сити с по 10-1. ЛА Лейкърс е едва  с 33-1. 

Иначе Келтите очаквано бяха на Седмото небе след триумфа. „Това е вечер, която никога няма да забравя. През последните години имахме някои тежки загуби у дома и сега да спечелим решаващия мач през собствените ни фенове бе фантастично“ заяви Джейсън Тейтъм. 

„Трудно ми е да опиша с думи емоциите си. Просто съм благодарен, че мога да бъда тук. Това бе тотално отборно усилие. Имаме силен тим, който се представи наистина невероятно. Удивително е!“ добави МВП на финалите – Джейлън Браун. 

След 186 плейофни мача пък Ал Хорфорд най-накрая грабна титлата. Така вече не може да счупи рекорда на Карл Малоун от 193 плейофни двубоя без трофей. „Преодоляхме трудности напоследък и показахме устойчивост. Джейсън и Джейлън демонстрираха израстване и се справиха с напрежението и аз съм невероятно горд с всички“ изтъкна ветеранът.