ЛеБрон Джеймс силно вярва, че присъствието на Кайри Ървинг в състава на Далас увеличава значително шансовете на Маверикс във финала на НБА срещу Бостън. 

Тексасци са считани за сериозни аутсайдери в сблъсъка, но Краля не е забравил трите си поредни финала с Кайри между 2015 и 2017 в Кливланд и определи гарда като най-талантливия във финалите. 

„Помня времената, когато бяхме заедно и съм невероятно горд, че той  продължи с прогреса си и в същото време съм бесен, че не ми е съотборник“ заяви Джеймс в подкаста на Джей Джей Редик. 

„Когато го гледах в първия мач от серията с Минесота (24 точки до почивката) си казах: По дяволите, Далас може не само да спечели Запада, но и титлата. Кайри е най-талантливият играч, който НБА е виждала“ добави Леброн. 

„Да го имаш в отбора си е като да имаш всеки път печеливша карта. Наистина е невероятен“ изтъкна Краля. 

Кайри има средно по 22,8 точки и 5,2 асистенции, при 48,5% стрелба от игра и 42,1% от тройката в плейофите, но често е ключовата фигура в мачовете заради способността си да прави невероятни серии в разстояние на кратко време. 

Финалната серия започва в петък сутринта от 3:30 часа българско време, като първите два мача ще бъдат в Бостън, а следващите два в Далас.