Бостън Селтикс ще получи подкрепление за старта на финала в НБА, след като очакванята са Кристапс Порзингис да бъде на линия за първия мач срещу Далас. 

Латвиецът получи контузия в прасеца преди повече от месец, още в 4-ия мач от серията с Маями и не игра в двубоите срещу Кливланд и Индиана, но и без него тимът му нямаше проблеми и записа баланс 9-1. 

Възстановяването на Порзингис върви по план и той вече може да участва и в тренировките с останалите, така че би трябвало да получи минути още в първия мач, макар че вероятно те ще бъдат по-малко от обикновено. 

„Той се подобрява. Вече участва в някои тренировки и не спира да стреля. Нещата вървят добре, което ни радва“ заяви доста неопределено треньорът Джо Мазула, но в Щатите вярват, че Порзингис ще играе. 

Очаква се латвиецът да бъде много важна фигура срещу Маверикс, тъй като заради способността си да стреля отдалеч, ще дърпа към себе си високите играчи на съперника и така ще отваря пространство под коша, където Тейтъм и Браун ще могат да атакуват. 

През сезона Порзингис имаше средно по 20,1 точки, 7,2 борби, 1,9 чадъра и стреляше 51,6% от игра, като бе 37,5% от тройката. Финалите започват в петък сутринта българско време.