Лука Дончич и Кайри Ървинг вкараха по 36 точки, за да може Далас Маверикс да стигне до третия си финал в НБА. Словенската суперзвезда очаквано стана МВП на финалите и получи приза на името на Меджик Джонсън. 

Тексасци разбиха Минесота със 124:103 като гости и затвориха серията с 4-1 успеха, стигайки до битката с Бостън за титлата. През 2006 Далас загуби първите си финали от Маями, но през 2011-а грабна титлата и взе реванш тогава срещу Горещите. 

Победителите поддържаха много добра успеваемост през цялото време, като завършиха с 55% ефективност от игра и вкараха 15 тройки от 34 изстрели отдалеч, за да се насладят на категоричен триумф, който бе подпечатан на практика още до почивката. 

Лука Дончич наниза 20 точки още в първата четвърт, а Далас завърши периода със серия от 15:1, за да поведе с 35:19 след 12 минути, с което и зададе тона до края на двубоя. 

Във втората част разликата бързо мина 20, за да стигне 29 на почивката, а след  това и до 36 при 82:46 през третия период, с което всичко се изясни. Вълците определено не успяха да покажат качествата си и след това мачът просто се доиграваше.

Антъни Едуардс и Карл-Антъни Таунс се отчетоха с по 28 точки за домакините, които направиха много добър сезон, но във финала на конференцията без съмнение бяха надиграни. 

Финалът започва следващия петък сутринта българско време, а битката обещава да бъде страхотна. Домакинското предимство е за Селтикс, които ще преследват 18-ата си титла.