ЛеБрон Джеймс не донесе късмет на любимия си Кливланд, който не успя да надвие лидера в НБА Бостън и вече изостава с 1-3 победи в серията. 

Краля бе на първия ред в залата заедно със съпругата си и видя как Кавалиърс паднаха със 102:109, но в мача те играха без лидера си Донован Мичъл, което определено ги постави в трудна позиция. 

Гардът пропусна сблъсъка с проблем в прасеца, а без него до почивката съотборниците му играха добре, като нанизаха 11 тройки и наваксаха пасив от 13 точки в един момент, за да се доближат само до 1, но паузата все пак дойде при 62:57 за Детелините, а Джейсън Тейтъм имаше 23 точки. 

Бостън успя да дръпне с 10 точки в края на третия период, а в последната четвърт се откъсна и с 15 при 98:83, но с 2 поредни тройки домакините запазиха интригата. Разликата бе само 5, когато Джейсън Тейтъм намери Джейлън Браун и той отбеляза ключовата тройка за 105:97 минута и 9 секунди преди края, което реши всичко. 

Двамата вкараха общо 60 точки – 33 за Тейтъм и 27 за Браун, а Джру Холидей добави 16, като Селтикс ще бъдат домакини в следващия мач, в който могат да приключат серията. За домакините Дариъс Гарлънд се отчете с 30.