Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс вярва, че победата над ЛА Клипърс в градското дерби ще даде на Лейкърс необходимия импулс тимът да заиграе по-добре и да подобри позицията си в класирането. 

Езерняците спечелиха със 106:103, за да прекъснат серията си от 4 поредни поражения. Краля вкара 25 точки и видя как изстрел със сирената на Норман Пауъл за равенството, не попада в  целта. 

„Надявам се, че това ще ни помогне да тръгнем нагоре. В последните мачове наистина бяхме доста зле и дано това да е началото на положителна серия“ заяви Леброн, чийто тим е с баланс 4-10, след като спечели новия турнир на Лигата  преди месец. 

Антъни Дейвис добави 22 точки и 10 борби, а Ториън Принс и ДиАнджело Ръсел имаха ключови изяви в края, за да може Лейкърс да спечели. Джеймс пък направи вдъхновяваща забивка в началото на второто полувреме с мощна забивка срещу Пол Джордж. Тимът му профука аванс от 10 в последната част, но все пак измъкна успеха след ключова тройка на Принс. 

Езерняците все още са с отрицателен баланс от 18-19 и са сравнително далеч от топ 6, където в момента последната позиция е за Далас с 22-15, колкото има и Ню Орлиънс. Клипърс са 4-и с 22-13.