Александър Везенков вече впечатлява сериозно съотборниците си с уменията си за стрелба, въпреки че е минал само ден от началото на предсезонния лагер на отбора. Той дори е успял да подобри някои от тренировъчните рекорди. 

„Човече, стрелбата му е невероятна. По време на едно от заниманията стреля 150 пъти отдалеч и сигурно пропусна 7. Просто е лудост. Когато влезе в ритъм мрежичката дори не трепва. Той определено е сред най-силните в света по този компонент” заяви ДеАрън Фокс. 

Самият Везенков остана скромен и изрази задоволството си след първия ден на тренировки с отбора. „Бих казал, че пропуснах малко повече, но съм благодарен за похвалите. Не бяха 7 пропуска, но се справих добре. Беше доста интензивна тренировка и сега просто се опитвам да навляза в нещата максимално бързо. За да си добър стрелец просто трябва да тренираш всеки ден” заяви Саша. 

Съотборниците му Кевин Хъртър и Трей Лайлс, които са едни от най-добрите стрелци отдалеч в тима, също са останали впечатлени от МВП на Евролигата. 

„Саша стреля по наистина фантастичен начин. Откакто е дошъл счупи всичките ни рекорди, които бяхме поставили миналата година. Вълнуващо е, той наистина е отличен стрелец. Имаме много занимания за стрелба и той направо не пропуска на тях. Трябва да работим допълнително, за да го настигнем” заяви Хъртър. 

„С неговото идване добавяме страхотна дълбочина към отбора си. Той определено може да стреля и наистина вече счупи някои от рекордите ни. Показва какво може и всички са много доволни, че е тук” добави Лайлс. 

„Стилът му е базиран върху много пресечки, стрелби и разбиране на играта. Знае, как да използва слабите места на защитниците и вероятно е най-добрият стрелец в отбора, което ще ни донесе голямо предимство” каза пък Домантас Сабонис.