Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун похвали Александър Везенков, но и обяви, че след края на сезона ще стане ясно дали българинът ще премине в тима от НБА. 

Снощи той бе на трибуните в залата и видя победата на Олимпиакос над Фенербахче с 84:72, която класира тима за финалната четворка в надпреварата. Българинът завърши със 17 точки, от които 15 през второто полувреме, а както е известно Кралете държат правата му за най-силната лига в света и обмислят сериозно да го привлекат през лятото. 

„Защитата на съперника го затрудни сериозно, но на мен ми хареса играта му, защото оставяше пространства на съотборниците си, пресичаше, стреляше когато има възможност и показа твърдост“ коментира Браун. 

„Допада ни начинът, по който стреля от дистанция, освен това е бърз и много ефективен, което е важно за НБА. Борбеността му също бе страхотна, а показа и безстрашност. Когато сезонът свърши, ще говорим с него. Много сме развълнувани и не случайно придобихме правата му миналата година. Доста хора от организацията го гледаха на живо и той е приоритет за нас, но ще видим какво ще стане след края на кампанията“ добави специалистът, който остана възхитен от мача.

„Атмосферата бе фантастична. Направих снимки и снимах клипове, които пратих на приятелите си, защото те не са преживявали нещо подобно и не го разбират. Олимпиакос ми хареса заради доброто движение на топката, а и двата отбора се стараха много в защита“ каза още Браун.