Най-добрият български баскетболист Александър Везенков няма да играе в НБА през следващия сезон. Националът е отказал да се възползва от възможността още през това лято да премине в отбора, който държи правата му в Лигата на извънземните - Сакраменто Кингс.

26-годишният играч е информирал ръководството на "кралете", че ще остане поне още един сезон в Олимпиакос, съобщава Eurohoops. Целта пред Везенков и компания е да спечелят титлата от Евролигата, където през миналия сезон останаха четвърти.

Очаква се гръцкият гранд да предложи нов договор с по-високо заплащане на 206-сантиметровото крило. В контракта отново ще бъде заложена опция за трансфер в НБА, който вече може да се случи най-рано през следващото лято. От Сакраменто пък ще продължат да наблюдават изкъсо изявите на българина в Европа, запазвайки правата му поне в следващите 12 месеца.

През изминалата кампания Везенков бе избран в Идеалната петица на Евролигата и на гръцкото първенство, спечели наградата за MVP в първенството на южната ни съседка, както и приза за най-прогресиращ баскетболист в шампионата.