В ЛА Лейкърс обмислят промени след поредното сериозно поражение – 116:131 от Милуоки у дома. Езерняците спечелиха само 5 от последните си 15 мача и с баланс 26-29 отборът е 9-и на Запад, с доста сериозно изоставане от 6-ия Денвър, който е с показатели 30-24. 

„Видя се, че не сме на тяхното ниво”. Това коментира ЛеБрон Джеймс след мача, в който отборът изоставаше с 30 точки през второто полувреме. Янис Антетокумпо наниза 44 точки за шампионите. 

Ръсел Уестбрук бе пратен на пейката 2 минути и половина преди края на третата четвърт и до края не игра, а в негово отсъствие разликата падна до 10 точки 5 минути преди края, но до обрат нямаше как да се стигне. 

Гардът продължава да не се чувства комфортно в отбора, но вариантите за евентуалното му трансфериране трудно могат да бъдат осъществени предвид огромния му договор. 

В двубоя срещу Милуоки Лейкърс започнаха с 27-а различна стартова петица през сезона. Счита се, че единствените играчи, които биха могли да бъдат пратени в друг тим са Тейлън Хортън-Тъкър и Кендрик Нън, който продължава да е контузен. 

„Все още има да се изиграе много баскетбол и все още имаме възможност да оставим следа. За това обаче са необходими много, много усилия. Нищо обаче не си струва да постигнеш, ако не се потрудниш здраво за него” изтъкна Краля. 

Трансферният прозорец в НБА затворя в четвъртък в 22:00 часа българско време, така че Езерняците нямат много време, за да направят някакво разместване в редиците си.