Баскетболистите на ЛА Лейкърс допуснаха нова странна загуба, след като паднаха от младия тим на Мемфис с 95:108, въпреки че ЛеБрон  Джеймс записа трипъл-дабъл №100 в кариерата си. 

Освен без контузения си лидер Джа Морент, Гризлис бяха и без друг сериозен реализатор в лицето на Дилън Брукс, но въпреки това спечелиха по великолепен начин. 

Джарън Джаксън вкара 25 точки за победителите, Дезмънд Бейн добави 23, а Мемфис заложи на солидно отборно представяне и сериозна защита, за да триумфира и да подобри баланса си до 15-11. Лейкърс е с 13-13. 

ЛеБрон водеше калифорнийци с 20 точки, 11 асистенции и 10 борби, но отборът изпусна мача в началото на последната четвърт, когато домакините направиха серия от 9:2 и дръпнаха с 94:80. След това разликата не падна под 10. 

„Тези момчета влязоха в мача с настройка, че са аутсайдери, тъй като бяха без ключови играчи, но явно ние трябва да играем с тази мисъл, след като не сме на нивото, на което трябва да бъдем“ заяви разочарован Антъни Дейвис. 

В другите два мача Юта не даде шансове на Филаделфия и спечели със 118:96, за да запише 6-а поредна победа, а Сан Антонио се справи с Денвър след 123:111.