Трансферният прозорец в НБА затваря тази вечер в 22:00 часа българско време и отборите правят всичко по силите си, за да се подсилят без да има значение, кога се извършван сделките. 

Така крилото на Далас Харисън Барнс научи, че ще премине в Сакраменто по време на победата над Шарлът с 99:93. В негова замяна Маверикс ще вземат младока Джъстин Джаксън и ветерана Зак Рандолф. 

Барнс, който имаше 10 точки в мача, научи новината в началото на последната четвърт и остана на пейката, за да подкрепя тима. Естествено, той е знаел за разговорите с Кралете и е бил наясно, че може да се стигне до сделка. 

„Той е невероятно добро момче. Друг на негово място нямаше да играе, но той е създал страхотна връзка с всички в отбора и именно за това искаше да бъде на паркета с тях” изрази възхищението си от Барнс ветеранът Дирк Новицки. 

На този етап в Лигата има малки сделки, като Хюстън се подсили добре в сделка със Сакраменто и Кливланд взимайки добрият защитник Иман Шъмпърт и гардовете Ник Стаускас и Уейд Болдуин. Ракетите пратиха слабоизползваните Брандън Найт, Маркис Крис и изобор оп първия кръг на драфта в Кливланд, а Кралете взеха Алекс Бъркс и избор от 2-ия кръг на драфта от тима от Охайо. 

Вашингтон се раздели с крилата Ото Портър и Маркиф Морис в 2 сделки. Портър отиде в Чикаго в замяна на Боби Портис, Джабари Паркър и изобор от Драфта, а Морис в Ню Орлийнс за Уесли Джонсън. 

Все още не е ясно какво ще стане с Антъни Дейвис, тъй като от Пеликанс на този етап не са отговорили на Лейкърс, както и с Марк Гасол и Майк Конли от Мемфис, за които също се говори, че вероятно ще бъдат трансферирани.