От ЛА Лейкърс са подобрили офертата си за Антъни Дейвис, съобщават американските медии. 

Езерняците силно искат да привлекат крилото и вече са предложили на Ню Орлийнс няколко от младите си баскетболисти, сред които Лонзо Бол, Брандън Инграм и Кайл Кузма, 2 избора от драфта, но и възможност Пеликанс да получат свободни пари под тавана за заплати, като калифорнийци са готови да вземат и Соломон Хил. 

Меджик Джонсън е провел серия разговори с генералния мениджър на Ню Орлийнс Дел Демпс, като надеждите в лагера на калифорнийци са, че ще бъде постигнато споразумение преди края на трансферния прозорец, който затваря в четвъртък вечерта българско време.  

Счита се, че самият Дейвис иска да премине най-много именно в Лейкърс, въпреки че е дал списък на Ню Орлийнс с тимовете, които би подписал дългосрочен договор ако бъде трансфериран в тях. Сред неговите желани дестинации попадат още НЙ Никс, Милуоки Бъкс и ЛА Клипърс, а интересното е, че не иска да ходи в Бостън. 

Реално обаче, два от тези тимове няма как да го привлекат. Никс нямат какво да дадат в замяна след раздялата с Кристапс Порзингис, а Елените разполагат с достатъчно добре подреден състав и дори не са отправили запитване за Веждата. 

Така остават двата отбора от Лос Анджелис, като шансовете на Лейкърс започват да изглеждат все по-сериозни, след като Клипърс ще разполага със свободни пари през лятото и тогава се очаква да вземе Кауай Ленърд от Торонто, който ще бъде свободен агент.