ЛеБрон Джеймс се завърна в игра след повече от месец отсъствие и това веднага се усети. Суперзвездата пропусна 17 мача поради травма, но рано тази сутрин се отчете с 24 точки, 14 борби и 9 асистенции за важната победа на Лейкърс над градския съперник Клипърс със 123:120 след продължение, в дербито на Ел Ей. 

Езерняците записаха баланс 6-11 по време на най-дългия период в кариерата на Краля, в който той не играе, но сега постигнаха ценен триумф и се доближиха много до конкурентите си. 

ЛеБрон игра повече от 40 минути и естествено имаше ключови отигравания, въпреки че в края на редовното време изпусна топката. Тимът му обаче успя да стигне до ценния триумф. 

„Естествено, че съм развълнуван, че отново съм с момчетата. 5 седмици извън игра о обаче, определено се усещат и сега ми се иска бързо да се прибера и да си легна“ заяви Джеймс. 

Неговият ти загуби 14 точки преднина в началото на последната четвърт и Тобайъс Харис изравни при 112:112 35 секунди преди сирената от тройката. В оставащото време никой не стигна до точка, но в добавените 5 минути Лейкърс успя да измъкне триумфа. 

Ланс Стивънсън реализира 20 точки за победителите, от които 5 тройки, а Брандън Инграм помогна с 19. Така Езерняците са с показатели 27-25, докато Клипърс е с 28-24.