От ЛА Лейкърс планират офанзива за Антъни Дейвис, но Ню Опрлийнс Пеликанс изобщо не смятат да бързат да се разделят със суперзвездата си, съобщават медиите отвъд Океана. 

Крилото разбуни духовете вчера, след като стана ясно, че не планира да поднови договора си, но той все пак е обвързан с Пеликаните до 2020-а, така че от организацията спокойно могат да чакат поне до лятото. „Ние ще действаме по своите условия и имаме собствен краен срок“ обявиха от Пеликанс в специално изявление. 

Според последните информации Ню Орлийнс ще трансферира Веждата сега единствено ако получи оферта, на която не може да устои. Езерняците обаче едва ли ще могат да удовлетворят исканията на конкурента си. 

Въпреки това се очаква те скоро да проведат разговори с стремежа да уредят Дейвис до 7 февруари, когато в НБА затваря трансферния прозорец. Брандън Инграм, Кайл Кузма, Лонзо Бол  и всички други младоци ще бъдат предложени в замяна на 25-годишното крило, но едва ли ще бъдат достатъчни. 

Анализаторите смятат, че от Ню Орлийнс ще изчакат поне до лятото, когато могат да получат предложение от Бостън, който сега няма право да играе за Дейвис, но от 1 юли ще може да влезе в битката и се смята, че Селтикс разполагат с най-много опции и потенциал да стигнат до сделка аз него. 

Освен това Веждата е много близък с Кайри Ървинг и евентуалното му привличане ще гарантира, че и гардът ще бъде готов да удължи договора си с Детелините и двамата с Дейвид да превърнат тима в страшилище за останалите.