В НБА се задава нова бомба, след като суперзвездата на Ню Орлийнс Антъни Дейвис е поискал да бъде трансфериран. 

Неговият агент Рич Пол е информирал отбора, че крилото няма да подпише удължаване на договора си и иска да премине в по-силен отбор. 

„Антъни иска да играе в тим, където ще печели редовно и ще се бори за титлата. Той иска да бъде коректен и честен към организацията и затова я информира сега” заяви Пол, който представлява и ЛеБрон Джеймс. 

Това е и една от причините да се счита, че ЛА Лейкърс е големият фаворит за баскетболиста с прякор „Веждата”. Бостън също е спряган, но Келтите са ограничени от правило заради Кайри Ървинг и могат да атакуват Дейвис едва през лятото. 

Крилото има право след края на сезона да подпише супер-удължаване на контракта си с Пеликанс срещу 240 милиона долара. Явно обаче не смята да го прави. През 2020-а той ще стане свободен агент. 

До този момент Пеликанс отказваха категорично да влизат в преговори с други тимове за трансфер на Дейвис, но сега явно ще трябва да преосмислят позицията си и за тях ще бъде по-добре да получат млади играчи в негова замяна. 

25-годишният баскетболист е в своя 6-и сезон в Лигата, като до момента през кампанията има по 29,3 точки, 13,3 борби, 4,4 асистенции, 1,7 откраднати топки и 2,6 чадъра средно на мач и е считан за може би най-комплексният играч в НБА.