ЛеБрон Джеймс от ЛА Лейкърс и Янис Антетокумпо от Милуоки Бъкс ще бъдат капитаните в Мача на Звездите в НБА, който ще се състои на 17-и февруари в Шарлът. 

За Краля, който е близо до завръщане след контузия, това е 15-ият път, в който е избран да стартира в сблъсъка, с което изравнява рекорда на Коби Брайънт. Общо легендата на Лейкърс е бил избиран в мача 18 пъти, а рекордът от 19 се държи от Карим Абдул Джабар. По 15 избора имат още Тим Дънкън, Кевин Гарнет и Шакил О’Нийл. 

Двамата играчи получиха най-много гласове в двете конференции и ще имат правото да съставят свои отбори, след като от миналата година лигата промени начина, по който се провежда сблъсъка и вече няма разделение на Изток и Запад по време на избора, а само при гласуването. 

Когато другата седмица станат ясни и резервите, всеки от двамата ще състави своята селекция, избирайки един след друг. Ясни са и тези, които ще стартират в мача, макар да не се знае дали ще бъдат в отбора на ЛеБрон или този на Янис. 

На Изток възможност да започнат получиха Кайри Ървинг от Бостън и Кемба Уокър от Шарлът като гардове, крилото на Торонто Кауай Ленърд и центъра на Филаделфия Джоел Ембийд. 

На Запад бяха избрани Стев Къри от Голдън Стейт и намиращият се във формата на живота си Джеймс Хардън от Хюстън, Кевин Дюрант също от Уориърс и Пол Джордж от Оклахома Сити, който в последния момент изпревари Антъни Дейвис от Ню Орлийнс. 

Изборът на капитаните ще се състои на 7 февруари и ще бъде предаван по телевизията, като ЛеБрон и Янис могат да избират всеки от 8-те титуляри без значение от конференцията. Резервите ще са ясни на 31 януари, като сред тях се очаква да попаднат Лука Дончич, Дерик Роуз, Никола Йокич и Ръсел Уестбрук.