Голямата новина от НБА вече е факт! ЛеБрон Джеймс преминава в ЛА Лейкърс и за първи път ще играе в отбор от Западната конференция. 

Суперзвездата се е договорил да подпише за 4 години с Езерняците, като за периода ще получи 153 милиона долара. Счита се, че последния сезон от контракта е опция на играча. 

Новината бе съобщена от агенцията на Краля, който в Инстаграм се сбогува с феновете на Кавалиърс. „Благодаря ви Североизточно Охайо за тези невероятни 4 години. Това винаги ще бъде моят дом“. 

ЛеБрон донесе първата титла на Кливланд през 2016-а след епична победа над Голдън Стейт и изведе тима до 4 поредни финала в Лигата. За разлика от 2010-а, когато си тръгна за пръв път, сега собственикът Дан Гилбърт му благодари. 

„Нямам думи да опиша това, което се случи и то нямаше да бъде факт, ако ЛеБрон Джеймс не бе приел да се върне и да изведе Кавс до Обетованата земя. Ние желаем всичко най-хубаво на неговото семейство, благодарни сме за всичко, което направи за нас и очакваме с нетърпение деня, в който ще извадим от употреба №23“ написа Гилбърт, който преди 8 години изгори екип на ЛеБрон разочарован от решението му да отиде в Маями. 

Сега голямата му цел естествено ще бъде да изведе Лейкърс до нова титла. Последната е от 2010-а, но това със сигурност няма да бъде лесно при положение, че Голдън Стейт изобщо не смята да слиза от трона, а и Хюстън не крие амбициите си за триумф.  

В последните години Езерняците не успяха да се класират за плейофите, което бе съвсем нормално, като през изминалата кампания отборът приключи с баланс 35-47. Предишното участие в плейофите е от 2013-а.