Суперзвездата на НБА ЛеБрон Джеймс очаквано отказа възможността да остане в Кливланд и от утре е свободен агент. 

Крилото имаше опция да носи екипа на Кавалиърс и за следващия сезон, която трябваше да използва до 23:59 часа на 29 юни. Той трябваше да получи 35,6 милиона долара, ако бе решил да остане, но в крайна сметка отказа.  

Сега обаче четирикратният МВП на Лигата ще може да преговаря с други отбори, като според слуховете с най-големи шансове да го привлекат са ЛА Лейкърс, Филаделфия и Хюстън. 

Възможността да преподпише с Кливланд се счита, че е минимална, въпреки че тимът от Охайо може да му предложи най-добър договор - 205 милиона за 5 години. Максимумът ако реши да отиде другаде е 152 милиона за 4 сезона. 

Това е третият случай, в който Краля е свободен агент. През 2010-а той избра да отиде в Маями, а през 2014-а реши да се завърне при Кавалиърс и в крайна сметка да изведе тима до титлата през 2016-а. 

През миналия сезон ЛеБрон отново бе фантастичен в представянето си, като остана втори в гласуването за МВП след Джеймс Хардън. Заедно с Пол Джордж, Крис Пол, ДеМаркъс Къзънс и искащият да напусна Сан Антонио Кауай Ленърд, той е сред най-желаните свободни агенти, които могат да променят сериозно съотношението на силите за следващата кампания.