ЛеБрон Джеймс подобри поредно постижение на идола си Майкъл Джордън в плейофите, но не спести похвалите си за Кевин Дюрант, който съсипа Кливланд с 43 точки и Голдън Стейт дръпна с 3-0 във финала на НБА. 

Крилото на Уориърс компенсира напълно слабото представяне на Стеф Къри и Клей Томпсън и собственоръчно изведе Уориърс до нова победа, както го направи и преди година в третия сблъсък. 

"Точно затова те направиха всичко, за да го вземат. Трябва просто да му свалим шапка. Той е реализатор и истински убиец и в края направи ключовото отиграване" заяви ЛеБрон по отношение на тройката на Дюрант, след която резултатът стана 106:100. Миналата година той отбеляза от подобна позиция и сега върна времето назад. 

"Не беше същият изстрел. Този път той се вдигна 4-5 стъпки зад линията. Миналата година водихме с 2 точки, когато реши да стреля точно от линията и въпреки че бях вдигнал ръка пред лицето му, вкара. Сега те бяха напред с 3, след пик енд рол той се спря и реализира. Крилото бе същото, но позицията различна" добави Краля, коментирайки ключовия момент в сблъсъка. 

Иначе Джеймс вече има повече мачове с поне 30 точки в плейофите от Майкъл Джордън. Това бе неговият 110-и такъв сблъсък в 238 мача, докато Въздушния е със 109 от 179. Средният показател на двамата в елиминациите обаче остава в полза на Джордън - 33,4 срещу 28,9 на ЛеБрон, който има повече мачове.