Левски Лукойл стигна до баскетболната титла при мъжете, след като в драматичен мач надви Балкан в Ботевград с 86:85 и така спечели финалната серия с 3-1 победи. 

Двубоят бе изключително интересен и се реши в самия край, когато късметът се усмихна на столичани. Тимът на Константин Папазов изостава с 5:20 в първите минути, но още във втората четвърт направи обрат. 

Гостите поведоха с 8 точки, а на почивката авансът им бе 6. След това обаче в края на третата четвърт бяха застигнати, след което двубоят продължи кош за кош. 

Левски се откъсна с 82:77 в последните минути, но Зелените съумяха да поведат с 85:84 след два наказателни изстрела на Венци Петков. Божидар Аврамов обаче поднесе атрактивно и отново даде преднина на Сините. 

Последваха пропуски и от двете страни преди Балкан да получи топката за последните секунди. Топката стигна до свободния под коша Христо Захариев, който обаче пропусна, а и при добавката Игор Кесар не успя да вкара и така триумфът бе за столичани. 

Божидар Аврамов вкара 18 точки за шампионите, Омари Гудул добави 17 при 8 от 8 от игра, а Неманя Милошевич се отчете с 16. За Балкан Христо Захариев реализира 26, а Игор Кесар 22.